novus conceptus | login

Τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Τουρισμού

THEOHAROPOULOS1-1


Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Τουρισμού. Το νέο υπουργό Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλο καλωσόρισε η απερχόμενη υπουργός Έλενα Κουντουρά, η οποία έκανε έναν απολογισμό του έργου της.

Ακολουθούν αποσπάσματα των ομιλιών:   Θανάσης Θεοχαρόπουλος «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια που έχετε καταβάλει για την ανάπτυξη και την προβολή του ελληνικού τουρισμού, για το έργο που έχετε επιδείξει και τις σημαντικές τουριστικές επιδόσεις της χώρας. Το Υπουργείο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάγκη της Ελλάδας για παραγωγική ανασυγκρότηση, ένα Υπουργείο με ευρωπαϊκή εμβέλεια και διεθνή προοπτική.

Και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα αλλά και σε μια χρονική στιγμή με προσδοκίες για την τουριστική σεζόν.

Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Απαιτεί ενότητα και εθνική συνεννόηση. Μακριά από το τοξικό πολωτικό κλίμα που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν εφησυχάζουμε, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, μόνο δουλειά και αποτελεσματικότητα.

Να διασφαλίσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και με τις απαραίτητες συνέργειες. Με αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργούνται μέσα από το αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό.

Με προτεραιότητα τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούσαν πάντοτε την «ψυχή» του ελληνικού τουρισμού. Με ανάπτυξη όλων των ειδών του θεματικού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε συνδυασμό με την προσπάθεια για τουριστική περίοδο όλο τον χρόνο.

Με στόχευση την ενσωμάτωση στο τουριστικό προϊόν των πολιτιστικών στοιχείων της κάθε περιοχής. Με προώθηση του αγροτουρισμού και της διασύνδεσης του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή. Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την στήριξη της οικονομίας και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής στη χώρα.

Θα είμαστε εδώ με υπευθυνότητα, για να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς, με όλους όσους θέλουν να συνεισφέρουν για την εκπλήρωση των στόχων μας».   Έλενα Κουντουρά «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη και σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας. Σήμερα κλείνει για μένα και για τους συνεργάτες μου ένας πολυετής κύκλος στο Υπουργείο Τουρισμού, με πολλές δυσκολίες και προκλήσεις που όμως διαχειριστήκαμε με επιτυχία.

Ένας κύκλος, κυρίως όμως, πολύ δημιουργικός και παραγωγικός, για την Ελλάδα και για τον ελληνικό τουρισμό. Στη θητεία μου αυτή των τεσσάρων ετών και τριών μηνών, ως Υπουργός Τουρισμού, με σκληρή δουλειά και προσήλωση υλοποιήσαμε την εθνική τουριστική πολιτική μας για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο και είμαστε υπερήφανοι για τα θεαματικά αποτελέσματά της και το σημαντικό έργο που έχει παραχθεί.

Επιμηκύναμε τη θερινή τουριστική περίοδο και ενισχύσαμε τον τουρισμό το χειμώνα. Αναδείξαμε νέους ελληνικούς προορισμούς και προωθήσαμε νέα θεματικά τουριστικά προϊόντα, με επίκεντρο τις αυθεντικές εμπειρίες.

Ανοίξαμε νέες αγορές επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα, η Ινδία και ενισχύσαμε τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Ρωσία. Διαπραγματευτήκαμε και εξασφαλίσαμε νέες απευθείας πτήσεις από περισσότερα ξένα αεροδρόμια προς περισσότερους ελληνικούς προορισμούς. Προσκαλέσαμε και προσελκύσαμε σειρά νέων επενδύσεων, με περισσότερα από 400 επενδυτικά σχέδια σε ξενοδοχεία και 55.000 νέες κλίνες τεσσάρων και πέντε αστέρων σε όλη τη χώρα.

Με στρατηγικές συνεργασίες και συμφωνίες με την παγκόσμια τουριστική αγορά ενισχύσαμε τα παγκόσμια μερίδιά μας σταθερά κάθε χρόνο μέσα σε δύσκολες γεωπολιτικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή. Αυξήσαμε τον εισερχόμενο τουρισμό πάνω από 35% την τελευταία τετραετία. Το 2018 είχαμε περισσότερες από 33 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις στην Ελλάδα μαζί με την κρουαζιέρα.

Σε απόλυτα νούμερα 9 εκατομμύρια επιπλέον, από τα 24 εκατομμύρια το 2014. Τα τουριστικά έσοδα άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ, στα 18,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων WTTC.

Ο ελληνικός τουρισμός αναπτύχθηκε με 6,9%, 3,5 φορές υψηλότερα από το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, που ήταν 2% και του ευρωπαϊκού ρυθμού ανάπτυξης που ήταν 2,4%. Η συνολική συμβολή του τουρισμού στην οικονομία ανήλθε στα 37,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι το 20% του ΑΕΠ της Ελλάδας, διπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου. Δημιουργήσαμε δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ο τουρισμός συνέβαλε καθοριστικά στη μείωση της ανεργίας και έγινε η γέφυρα που συμπαρέσυρε στην ανάπτυξη και όλους τους παραγωγικούς κλάδους. Τις μεταφορές, την ενέργεια, την αγροτική παραγωγή, το εμπόριο, τις κατασκευές και την οικοδομική δραστηριότητα, την κτηματαγορά. Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά, όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία στον τουρισμό.

Τους συναρμόδιους Υπουργούς. Τους συνεργάτες μου, τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Τους εκπροσώπους των Περιφερειών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων και αναπτυξιακών φορέων που καθιερώσαμε στενή συνεργασία και απέδωσε.

Και φυσικά τον ιδιωτικό τομέα, όλους τους επαγγελματίες αλλά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό και σε όλους τους άλλους κλάδους. Διότι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε η χώρα μας να φημίζεται για το υψηλό επίπεδο των τουριστικών υπηρεσιών. Όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, γιατί είμαστε ο πιο φιλόξενος λαός του κόσμου.

Όπως επίσης και όλους εσάς τους δημοσιογράφους. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του τουρισμού και της σημασίας τους. Ο τουρισμός δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πεδίο πολιτικών και κομματικών αντιπαραθέσεων, αλλά ως εθνική υπόθεση. Παραδίδω το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού στο νέο Υπουργό Τουρισμού τον κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο, με τη βεβαιότητα ότι θα προσφέρει πολλά στον τουρισμό το επόμενο διάστημα».

Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/teleti-paradosis-ypourgeiou-tourismou/

Kατηγορίες

Διαβάστε άλλα άρθρα μας:

wpChatIcon

Δωρεάν δοκιμαστική περίοδος 14 ημερών

Αποκτήστε δωρεάν την δοκιμαστική έκδοση του Altus myCloud!

Όλες οι λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες στην δοκιμαστική έκδοση για να σας επιτρέψει την πλήρη διερεύνηση του προγράμματος. Τυχόν δεδομένα που θα εισάγετε σε αυτή την έκδοση μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πλήρη έκδοση, αν αποφασίσετε να αγοράσετε το πρόγραμμα.

Aφού συμπληρώσετε την φόρμα, το Demo ενεργοποιείται κατόπιν επικοινωνίας εντός 24 ωρών.